Topli catering

Vrhunska hrana in postrežba za različne priložnosti

Se odločate, ali bi za dogodek, ki ga organizirate, najeli podjetje, ki se ukvarja s cateringom? Niste čisto prepričani, kaj bi postregli svojim gostom? V našem podjetju vam predstavljamo nekaj predlogov, kaj lahko gostom ponudite in kakšna oblika postrežbe je priporočljiva za različne oblike dogodkov. Tako se boste laže odločili, kateri del naše ponudbe je najbolj primeren za vas.

Kaj je topli catering

Najprej nekaj besed o definiciji storitve, ki ji rečemo catering. V bistvu je catering oskrba naročnika s hrano in pijačo. V podjetju Pipo svoje storitve izvajamo izven svoje matične lokacije, razen v nekaterih primerih, ko hrano pripravimo pri nas in jo nato postrežemo na lokaciji, ki jo določi naročnik. Ta je lahko posameznik, podjetje ali skupina ljudi.

Ne smemo pa zamenjati cateringa z dostavo hrane, saj sta to dve različni stvari. Pri dostavi izvajalec hrano pripravi in jo dostavi na določeno lokacijo, kjer jo prevzame naročnik in zanjo nadalje poskrbi (jo postreže gostom in jo po končanem dogodku pospravi). Pri catering storitvah pa vam hrano pripravimo, dostavimo, dekoriramo, postrežemo in po končanem dogodku tudi pospravimo, kar pomeni, da poleg okusa hrane in pijače poskrbimo tudi za ambient, za kulinarično predstavo – skratka, za celotno izkušnjo.

Catering storitve se razlikujejo glede na vrsto prireditve in želje naročnika. Omeniti je potrebno, da ne obstajajo nobena uradna pravila, po katerih bi se morala na določenih prireditvah streči določena vrsta hrane – to je povsem odvisno od tega, kaj želite vi kot naročnik svojim gostom postreči in kaj vam izvajalec lahko ponudi. Prav nič vam ne brani, da bi svojim gostom na formalni večerji postregli pizzo, ali pa, da bi nam naročili, naj vam na otroško zabavo podjetje za catering pripeljemo kaviar, vseeno pa se lahko določene vrste pogostitve na določenih dogodkih bolje obnesejo – odvisno od stopnje formalnosti prireditve, števila povabljenih in časa v dnevu, ko se prireditev odvija.

Kdaj topli catering?

cateringTopli catering je, na primer, primeren za nekatere vrste prireditev, ki se odvijajo v času kosila ali večerje, saj so takrat gostje ponavadi bolj lačni. Tople jedi vam priporočamo tudi v primeru, če ste si kosilo ali večerjo zamislili kot osrednji del vašega dogodka. Sploh se je za topli catering dobro odločiti v primeru prireditev, ki trajajo dalj časa. Dobra primera takšnih dogodkov sta maturantski ples in poroka. Na prireditvah, kjer pride v poštev topli catering, je urnik dogajanja vnaprej določen in temu primerno je določen tudi čas, namenjen jedači. V tem primeru bomo poskrbeli, da bo hrana pripravljena točno ob času, ki ste ga namenili obroku. Na vašo željo bomo, ko bo pretekel čas, ki ste ga namenili jedači, hrano pokrili oziroma umaknili. Hrano bomo pripravili v posebnih posodah, ki bodo poskrbele, da bodo jedi postale tople.

Topli catering pa ne obstaja le v obliki toplih samopostrežnih jedi. Če pripravljate dogodek s formalno noto in ne želite, da bi si morali gostje s hrano postreči sami, lahko to opravimo tudi mi. V tem primeru bomo hrano gostom postregli precej podobno kot bi jo postregli v restavraciji – s tem, da vam ne bo treba v restavracijo, ampak boste lahko sproščeno jedli v okolju, ki ste si ga sami izbrali. Takšna oblika postrežbe bo goste gotovo navdušila in jim dala občutek pomembnosti.

Kako izbrati pravo vrsto hrane in postrežbe?

Če ne veste, ali bi se odločili za hladni ali za topli catering, brez skrbi – v podjetju Pipo vam lahko na vašo željo pripeljemo tudi kombinacijo obojega. Ta kombinacija je primerna za prireditve, kjer želite, da imajo vaši gostje možnosti izbire oziroma niste povsem prepričani o njihovih preferencah.

Za lažjo odločitev nam pišite in z veseljem vam bomo svetovali in pomagali pri pravi odločitvi:

To, ali se boste odločili za hladni catering, topli catering ali za kombinacijo obojega, je torej predvsem odvisno od vas in vaših želja. Seveda pa morate pri tem upoštevati tudi goste in njihove potrebe. V podjetju Pipo vam bomo z veseljem svetovali in vam pomagali, da boste v prireditvi uživali tako vi kot vaši gostje.